Laser ontharen


Laser ontharen met de LightSheer Diodelaser

 

LightSheer diode laser wordt wereldwijd door medische professionals beschouwd als zijnde de beste manier van definitief ontharen. Laserontharing met een LightSheer diode laser is snel, pijnloos en veilig, zowel bij mannen als vrouwen.

 

Hèt adres voor laser ontharen!

Tijdens het intake gesprek wordt u geïnformeerd over het laser ontharen. Er wordt een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur. (U moet zichzelf dus niet scheren of epileren voor het intakegesprek.) Indien uit de analyse blijkt dat u in aanmerking komt voor de definitieve ontharingsbehandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsofferte en kunt u een proefbehandeling laser ontharen ondergaan om zo van uw overbeharing af te komen.

Na 2 à 4 weken komt u terug om het resultaat van de roefbehandeling samen te beoordelen. Slaat de proefbehandeling definitief ontharen aan, dan kunt u zelf kiezen wanneer u met de ontharing wenst te starten.

 

Hoe werkt het?

Permanente laserontharing is een cosmetische ingreep die wordt gebruikt om ongewenst lichaamshaar definitief te verwijderen. Het laser ontharingsapparaat maakt gebruik van hoog energetisch gepulseerd laserlicht. De energie van deze laserpuls wordt omgezet in warmte die via het lichaamseigen melanine de behandelde haarzakjes vernietigd. Het omliggende weefsel wordt hierbij ontzien.

 

Welke types ontharingslasers zijn er?

Er zijn verschillende lasertypes die gebruikt kunnen worden voor permanent ontharen. 

·         IPL

·         Ruby

·         Alexandrite

·         Diode

·         Nd:YAG

Diverse klinische studies hebben uitgewezen dat de golflengte van de LightSheer 810 nm diode laser de meest effectieve is voor permanente haarreductie daar het effectief blijkt bij 90% van alle huidtypes (I-VI).

De beste laserontharing is een ontharing met een LightSheer laser.

Permanente ontharing wint meer en meer aan populariteit daar traditionele ontharingsmethodes slechts tijdelijk effect hebben en de behandelingen doorgaans vrij pijnlijk zijn.

 

Waarom laserepilatie met LightSheer?

De Lightsheer diode laser – ontwikkeld door de uitvinders van Intense Pulsed Light (IPL) - wordt dankzij zijn unieke eigenschappen door artsen en medische professionals beschouwd alszijnde de beste vorm van laserontharing. Het is momenteel de snelste en veiligste om overbeharing te verwijderen. 

Jaarlijks worden wereldwijd dan ook meer dan 80 miljoen behandelingen uitgevoerd met een toestel uit de LightSheer familie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 5 tot 8 lasersessies nodig daar de haartjes verschillende groeifases doorlopen. Enkel het haar dat zich in de actieve (anagene) fase bevind, kan behandeld worden. Bovendien verschilt de groeicyclus van de haartjes naargelang de te behandelen zone.

 

Wie komt in aanmerking voor laserontharing?

Alle vrouwen en mannen die verlost willen zijn van ongewenste haartjes kunnen geholpen worden. 

Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte en grijze haren zijn omwille van het ontbreken van pigment niet behandelbaar. 

In overleg met uw schoonheidsspecialist kan een aangepaste behandeling op maat besproken worden.

 

Is definitieve ontharing veilig?

Alle toestellen van de Lumenis Lightsheer familie mogen enkel bediend worden door daarvoor opgeleide professionals zoals dermatologen, schoonheidsspecialistes, ... en voldoen aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid.

 

Is laserontharing pijnlijk?

De Lumenis LightSheer diode laser beschikt over de 4°C Chill Tip technologie - in de kop van het laserhandstuk die de behandeling virtueel pijnloos maken. Een lasersessie wordt door de meeste mensen dan ook alszijnde lichtjes prikkelend ervaren.

Lees ervaringen van 

 

Chill Tip technologie

De speciale koeltip op de LightSheer handstukken omvat een uniek koelsysteem dat de huid koelt tot 4°C.

Hierdoor worden de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermd tegen de hitte van de laserpuls en ervaart de patiënt een comfortabele laserbehandeling.