RF-Lifting

De RF-Lifting (Radio Frequency Lifting), een vorm van non-operatieve huidcorrectie bij zowel het gezicht, als het lichaam heeft zich de laatste jaren een vaste plaats verworven in de cosmetische wereld.  

Op non-operatief gebied is de RF-behandeling momenteel een van de bekendste methodes voor huidverjonging. De methode is uiterst effectief en veilig gebleken. De behandeling is gericht op een snelle verandering van de huid. RF-huidcorrectie zorgt zonder pijn voor een merkbare facelift; rimpels worden gladgestreken, de elasticiteit neemt toe en de huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug. 

 

Hoe werkt de methode?  

De methode werkt als volgt: Door golven met een frequentie in het radiospectrum (0,4-9 MHz) wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die het collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en de hipodermis (het onderhuids vetweefsel). Door de optredende warmteontwikkeling worden in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden en is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Ook wordt de werking van de speciale verbindingscellen, de fibroblasten weer goed op gang gebracht. De vezels krijgen hun jeugdige tonus terug, trekken samen en zorgen voor een veerkrachtig gelaat.    

Hierbij vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger. De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, de elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt. 

De behandeling duurt 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de behandelzone. De resultaten zijn al na de eerste behandeling zichtbaar, maar voor de fixatie hiervan worden gemiddeld 4-6 behandelingen aanbevolen.

Cosmetische specialisten bevelen de RF-methode aan als een veilige, non-operatieve facelift en verjongingsmethode voor het gezicht (het straktrekken van de huid op jukbeenderen en wangen, het verwijderen van wallen onder de ogen, het ‘liften’ van boven- en onderoogleden, het verminderen van kraaienpootjes van de buitenooghoeken naar de slapen, en ook van de vouwen van neus tot lippen en diepe rimpels rond en boven de mond, en het vormen van correcte contouren voor de lippen en de gezichtsovaal). Ook voor hals, decolleté, voor verjonging van de handen, het straktrekken van de huid op de buik, taille, heupen en billen en daarnaast voor het wegwerken van overtollige, uitgerekte huid en vetophopingen, of van slaphangende huid na een bevalling of snel gewichtsverlies wordt deze methode aangeraden.   

De werking van de radiogolven is zeer plaatselijk. Daarom kan de behandeling overal op het lichaam worden toegepast: 

- voor correctie van de gezichtscontouren;

- rondom de ogen;

- bij decolleté en hals;

- aan de binnenzijde van de armen;

- op buik;

- heupen en billen. 

 

De RF-Lifting  helpt bij het wegwerken van de slaphangende, oudere huid van het gezicht en elders op het lichaam. Vooral kleine, ondiepe rimpeltjes verdwijnen snel. Het resultaat is een prachtige, elastische, strakke, verjongde en frisse huid!  

De RF-Lifting  is niet seizoensgebonden en de methode is voor alle leeftijden geschikt, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Bij beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwondingen, ontstekingen en dergelijke), metalen lichaamsimplantaten of een cardiostimulator, en ook voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, wordt deze behandeling afgeraden.    

Resultaten van de behandeling:  

● Bij het gezicht bewerkstelligt een RF-Lifting een zichtbaar strakkere huid van de wangen en op de jukbeenderen, herstel van de juiste kinlijn, gladstrijken van rimpels en vouwen rondom lippen en ogen, het straktrekken van oogleden en het verminderen van wallen onder de ogen en het tot stand brengen van een duidelijkere en fraaiere mondbelijning.

● De methode geeft een uitstekend verjongingseffect bij de handen, die meestal de leeftijd verraden van zelfs de meest verzorgde vrouwen. De RF-facelift maakt de huid steviger en veerkrachtiger, waardoor storende aders verborgen blijven.

● Bij correctie van het lichaamshuid is de RF-Lifting eveneens onvervangbaar. Deze helpt de contouren van de schouders, die op latere leeftijd lelijk kunnen gaan hangen, aan de achterzijde correct en veerkrachtig te maken. Ook slaagt deze methode er in de huid bij knieën, heupen, billen, buik en zelfs de rug mooi strak te trekken. Zones die doorgaans moeilijk te behandelen zijn met andere vormen van figuurcorrectie. Met de RF-methode kan het ideale resultaat echter snel en op comfortabele wijze worden bereikt.